6 redenen om uit te gaan

Festival over het sieraad
Festival over het sieraad

1 ontslakking

De Grote Design-ontslakking

Eindhoven: TAC. Tijd: 20.00u. Gratis. Inschrijven via: stichting.okc@gmail.com

Voor diegene die fysiek en mentaal zijn uitgeput door alle indrukken van de recente Dutch Design Week organiseert Het Ongemotiveerd Kunstenaars Collectief vanavond ‘de Grote Design-ontslakking’. Keer terug naar je kern en laat al het design uit je wegvloeien. Inclusief reading, expressionistische dans, mantra zingen en een heuse zweethut.

2 muziek

Balkan Beat Night

Maastricht: Theater aan het Vrijthof. Tijd: 20.15u. Entree: 8 euro (stud.)/18 euro. www.theateraanhetvrijthof.nl

Het is moeilijk om stil te blijven zitten als de vijftien muzikanten van Orchestre International du Vetex hun snelle balkan sounds laten horen. Ook La Panika maakt een aanstekelijke mix van zigeuner- en balkanmuziek. Afterparty met dj Ramazan.

3 talkshow

De Staat van Verwarring

Rotterdam: Theater Walhalla. Tijd: 21.00u. Entree: 7,50/ 5 euro. www.theaterwalhalla.nl

Absurdistische late night show De Staat van Verwarring (voorheen VPRO Nederland 3), met Pieter Jouke en Ronald Snijders. Te gast zijn de Delftse topontwerper Bruno Ninaber van Eyben (o.a. ontwerper van de Nederlandse gulden en de zijkant van de Euro) en tattookunstenaar Ralph, zoon van Tattoo Bob.

4 muziektheater

Babelfestival

Amsterdam: in het Ostadetheater en op locatie in Amsterdam Zuid. Van 4 t/m 14 nov. Losse kaarten kosten 10/12 euro, combikaarten 14/16 euro. www.ostadetheater.nl

Het Babelfestival voor hedendaags muziektheater biedt een programma met premières van twee muziektheatervoorstellingen, stadswandelingen, ontmoetingen met makers, poëzie en theatrale concerten. Vanavond is o.a. op locatie in Openbare Bibliotheek Cinetol A Stranger to myself te zien, een sciencefictionopera met sopraan Young Hee Kim die zich afspeelt in een wereld waar de ultieme droom of nachtmerrie van de globalisering is uitgekomen.

5 sieraden

DownTownArtJewellery Festival

Amsterdam: diverse locaties. Hoofdlocatie: Weteringschans 151. Van 4 t/m 7 nov. www.bsidefestival.wordpress.com

Eerste editie van het B-side DownTownArtJewellery Festival, een evenement dat de artistieke kant van het sieraad belicht. Op verschillende locaties in de stad zijn er exposities waar internationale kunstenaars hun sieraden tonen; in een woonkamer, in ateliers, in een etalage, in een leegstaand gebouw of in een café.

6 muziek

Incubated 02: Hauschka & Knut

Tilburg: Muziekpodium Paradox. Tijd: 21.00u. Entree: 8 euro. www.paradoxtilburg.nl

Tweede editie van Incubated, de maandelijkse muziekavond georganiseerd door het Incubate festival en Muziekpodium Paradox. Met de Duitse pianist Volker Bertelmann, alias Hauschka en de Zwitserse hardcore noiserockers Knut. Voorafgaand geven Gregory & The Hawk en Les Shellies een ‘instore’ optreden in platenzaak Sounds (19.30u, gratis).