4 redenen om tv te kijken

1 Benzine

Keuringsdienst van Waarde

Ned. 3, 20.25-20.55u.

De Keuringsdienst van Waarde richt zich vanavond niet op vragen over voedsel. Benzine staat in deze aflevering centraal. Vroeger had je nog gewoon Euro 95 en 98, maar nu is er Shell V-Power, Esso Energy Supreme, Shell Fuel Save en BP Ultimate. Beter voor van alles en nog wat, beweren de oliemaatschappijen zelf. De Keuringsdienst van Waarde zoekt het vanavond uit.

2 Romantische komedie

The Wedding Planner

Net 5, 20.30-22.45u.

The Wedding Planner is een simpele romantische komedie, waarin huwelijksorganisator Jennifer Lopez wordt gekoppeld aan de zoetsappige kinderarts Matthew McConaughey. (Adam Shankman, 2001).

3 Dino’s

Jurassic Park III

Veronica, 20.30-22.15u.

Deel drie in succesrijke filmserie biedt degelijk en leerzaam entertainment van de bovenste plank. Mix van mechanische en computeranimatie levert een volstrekt overtuigende ervaring op. De velociraptors hebben veren gekregen en er is een nieuwe topschurk: de spinosaurus, gevaarlijker dan de tyrannosaurus rex. (Joe Johnston, 2001).

4 gevangenis

Holland Doc: Bastøy

Ned. 2, 22.55-00.00u.

Documentaire over een Noors gevangeniseiland waar de gevangenen wonen in een blokhut en de bewakers geen wapens hebben. Ze leren omgaan met hun verantwoordelijkheid en vrijheid. Hoe ziet het leven eruit in een open gevangenis? Is het makkelijker om na hun straf op Bastøy weer terug te keren in de maatschappij? (Michel Kapteijns)