Tientallen doden Bagdad

Een serie van dertien explosies in Bagdad heeft gisteren aan ten minste 63 mensen het leven gekost. Er zijn bijna tweehonderd gewonden gevallen. De explosies vonden plaats in shi’itische wijken in de Iraakse hoofdstad. Kort na elkaar ontploften autobommen, bermbommen en mortiergranaten. Het is nog niet duidelijk wie de aanslagen heeft gepleegd. Maar door de complexiteit van de serie explosies en de voornamelijk shi’itische doelen lijkt het erop dat een soennitische organisatie die banden heeft met Al-Qaeda verantwoordelijk is voor de aanslagen. De reeks aanslagen komt twee dagen na het bloedbad in een kerk in Bagdad, waar extremisten ruim honderd gelovigen gijzelden. Bij de gijzeling en de militaire ontzettingsactie vonden 58 gijzelaars en politiemannen de dood. (AP, AFP)