Surficoon Irons (32) in Dallas overleden

Dallas, 3 nov. Drievoudig wereldkampioen surfen Andy Irons is gisteren op 32-jarige leeftijd overleden, vermoedelijk aan de gevolgen van een tropische ziekte. Dat heeft zijn vader bekendgemaakt. Irons verbleef in een hotel in Dallas, op doorreis naar zijn woonplaats op Hawaii, nadat hij zich had teruggetrokken van de Pro Search 2010 in Puerto Rico. Die wedstrijd is stilgelegd. Irons was een icoon in de surfwereld. Zijn sponsor Billabong roemt hem als "een van de grootste surfers van onze tijd". Irons laat zijn zwangere echtgenote Lyndie achter. Foto AP FILE-In this hand out file photo provided by the Association of Surfing Professionals, three time ASP world surfing champion Andy Irons surfs in the Billabong pro tour in Teahupoo, Tahiti. Phil Irons, the father of the 32-year-old surfer, confirmed his son's death Tuesday Nov. 2, 2010. The cause of death was not immediately known. (AP Photo/ASP, Karen Wilson,File)**NO SALES** AP