Spurs leiden na zege op Inter

Tottenham Hotspur heeft gisteravond in de Champions League gewonnen van titelhouder Internazionale (3-1). Rafael van der Vaart maakte het eerste doelpunt in de wedstrijd tegen zijn mede-international Wesley Sneijder en bleef na rust geblesseerd achter in de kleedkamer. De Spurs zijn koploper in groep A, waarin FC Twente derde staat.

„Ik schoot ’m goed binnen”, zei Van der Vaart. „Ik had last van een hamstringblessure, maar zulke wedstrijden wil ik niet missen. Nu neem ik een paar dagen rust.” Peter Crouch verdubbelde de voorsprong, voor Samuel Eto’o de spanning terugbracht op White Hart Lane. Roman Pavljoetsjenko besliste vlak voor tijd het duel waarin de snelle vleugelspeler Gareth Bale met twee assists uitblonk. De 21-jarige Welshman scoorde in Milaan drie keer, al verloren de Spurs toen met 4-3.

Benfica won in groep B van koploper Olympique Lyon (4-3), dat nog geen punt had verspeeld. Alan Kardec, Fabio Coentrão (twee keer) en Javi Garcia gaven de Portugese kampioen een ruime voorsprong, Lyon kwam nog dichtbij via Yoann Gourcuff, Bafétimbi Gomis en Dejan Lovren. Schalke 04, met Klaas-Jan Huntelaar, profiteerde niet tegen Hapoel Tel Aviv (0-0).

Manchester United is in groep C dicht bij plaatsing voor de knock-outfase na een zege op Bursaspor (3-0). De ploeg won door doelpunten van Darren Fletcher, Gabriel Obertan en Bébé. De net veertigjarige doelman Edwin van der Sar kreeg niet veel te doen. Valencia versloeg zonder oud-Ajacied Hedwiges Maduro Glasgow Rangers (3-0). Roberto Soldado (twee keer) en Tino Costa scoorden.

Barcelona en FC Kopenhagen speelden in groep D gelijk (1-1). Lionel Messi opende de score in Denemarken. Claudemir, overgekomen van Vitesse, maakte een minuut later gelijk. Rubin Kazan en Panathinaikos speelden 0-0.

Bij Barcelona ontsnapte doelman Victor Valdés aan de rode kaart. De Spanjaard kwam met een onbesuisde sprong uit zijn strafschopgebied en raakte met zijn scheen het hoofd van Dame N’Doye. De aanvaller raakte buiten bewustzijn, maar kon na behandeling het duel hervatten. De actie deed denken aan een overtreding van de Duitse doelman Harald Schumacher bij het WK van 1982. De Fransman Patrick Battiston beschadigde daarbij nekwervels en ruggegraat en raakte in coma. Schumacher ging vrijuit.