Sport kort

Volleybalsters winnen overtuigend van Kenia op het WK

HAMAMATSU. De Nederlandse volleybalsters hebben gisteren bij het wereldkampioenschap in Japan overtuigend van Kenia gewonnen. De ploeg van bondscoach Avital Selinger was in iets meer dan een uur klaar: 25-8, 25-14 en 25-11. Het is de tweede overwinning van Nederland bij het WK. Eerder werd Tsjechië verslagen. De ploeg verloor van Italië en Brazilië. Vandaag is de laatste groepswedstrijd, tegen Puerto Rico. Door de zege blijft Nederland in de race voor een plaats in de tweede ronde, maar dan moet het team wel van Puerto Rico winnen. Met het oog op de tweede ronde was er voor Nederland een gunstige uitslag bij de wedstrijd tussen Italië en Tsjechië. De Tsjechische vrouwen versloegen de Europees kampioen verrassend met 3-2, waardoor ook Italië met een nederlaag naar de volgende fase van het WK gaat. (ANP)

Honkbal: de Giants winnen World Series

Door een onzer redacteuren

Rotterdam. De San Francisco Giants hebben maandagavond (plaatselijke tijd) de World Series gewonnen. In de vijfde wedstrijd van de best-of-sevenserie was de ploeg met 3-1 te sterk voor de Texas Rangers, en werd de eindstand 4-1 in het honkbalkampioenschap van Noord-Amerika. Voor de laatste World Series titel moesten Giants-fans terug naar 1954. Toen zetelde de honkbalploeg nog in Manhattan, New York. Op het befaamde Polo Grounds, net ten noorden van Central Park, wonnen de Giants vijf keer de belangrijkste titel in het Amerikaanse honkbal. Sinds de verhuizing in 1958 naar Californië stond het team drie keer in de World Series, de laatste keer in 2002, maar won het nooit. Dat de Giants de vijfde wedstrijd wonnen, was te danken aan de Colombiaan Edgar Renteria. De korte stop sloeg in de zevende inning een homerun, goed voor drie punten. Tijdens het reguliere seizoen kwam hij slechts 72 van de 162 wedstrijden in actie, maar in de finalereeks toonde de veteraan zijn kwaliteit met 7 honkslagen uit 17 beurten. Als beloning werd Renteria benoemd tot meest waardevolle speler van de World Series. Voor hem was het niet de eerste keer dat hij het honkbalkampioenschap won. Hij scoorde in 1997 al het beslissende punt voor de Florida Marlins.

Nominaties voor De Bakker en Haase

LONDEN. De spelersvakbond ATP heeft de Nederlandse tennissers Thiemo de Bakker en Robin Haase genomineerd voor een World Tour Award. De Bakker is in de race voor de titel beste nieuwkomer van het jaar. Deze prijs is gebaseerd op de sprong die een speler in 2010 heeft gemaakt op de wereldranglijst. De Bakker steeg van de 96ste naar de 47ste plaats. Haase heeft zicht op de titel van comeback het jaar. De Hagenaar was er lange tijd uit door een knieblessure, maar is bezig met een opmars op de wereldranglijst: hij begon het jaar als 447ste en staat nu 69ste. De spelers die actief zijn op de ATP Tour kunnen stemmen. De winnaars worden later deze maand tijdens de ATP World Tour Finals bekendgemaakt. (ANP)

Wereldbekerzege zwemster Schreuder

MOSKOU. Hinkelien Schreuder heeft gisteren in Moskou haar tweede wereldbekeroverwinning in twee dagen behaald. Nadat de zwemster zich zondag in Berlijn de sterkste had getoond op de 100 meter wisselslag, veroverde ze gisteren in de Russische hoofdstad het goud op de 50 meter vrije slag. Schreuder tikte in het 25-meterbad na 24,39 seconden aan en bleef daarmee de Zweedse vedette Thérèse Alshammar (24,85) en de Duitse zwemster Dorothea Brandt (24,89) voor. (ANP)