Overige films

Shallow Hal (Bobby & Peter Farrelly, 2001, VS). Seksist Jack Black is na hypnose de enige die een volvette rijkeluisdochter (Gwyneth Paltrow in een latexpak) waarneemt als een slanke den (Paltrow zonder latexpak). Is hier sprake van intelligente satire of ordinair lachen om zwaarlijvigheid? RTL5, 20.30-22.45u.

Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith (George Lucas, 2005, VS). Derde deel van de tweede serie Star Wars moet de ruimtesaga rond de familie Skywalker afsluiten. Hier zien we hoe oerschurk Darth Vader ter wereld kwam. Net zo mooi als in 1977, toen het allemaal begon, maar anno 2005 baren de ruimtecapriolen van de Jedi’s en de Sith niet zoveel opzien meer. Met Hayden Christensen, Ewan McGregor, Natalie Portman. RTL7, 20.30-23.15u.

Wonder Boys (Curtis Hanson, 2000, VS/Engeland/Duitsland/Japan). Aangenaam realistische verfilming van roman van Michael Chabon biedt geen romantische verlossing voor de midlifecrisis van schrijver en universitair docent Michael Douglas. Hij schreef ooit een literair succes, maar vindt nu slechts troost bij stiekem gerookte jointjes en een obsessie voor een getalenteerde student (Tobey Maguire). Wijze en absurde observaties in een knap door Steve Kloves geschreven scenario. BBC1, 0.25-2.10u.