NRC wil naar Den Haag

NRC Handelsblad en nrc.next willen in 2012 verhuizen van Rotterdam naar Den Haag. Moederbedrijf NRC Media praat met de gemeente Den Haag over een plek in het gebouw van de Openbare Bibliotheek, ontworpen door de Amerikaanse architect Richard Meier.

Den Haag heeft „een uitstekend eerste aanbod” gedaan, zegt uitgever Hans Nijenhuis van NRC Media. „Ze wil aan onze belangrijkste verlangens gehoor geven.” Beide partijen menen dat het huurcontract voor Kerstmis kan worden gesloten. NRC Media praat ook nog met Amsterdam als mogelijke vestigingsplaats.

NRC Media vertrekt uit de Rotterdamse Alexanderpolder omdat het naar een stadscentrum wil. „Het contact tussen lezer en krant kan daar letterlijk worden hersteld”, zegt hoofdredacteur Peter Vandermeersch. Op de begane grond is een NRC Grand Café gepland, op de eerste verdieping wil de uitgever met de bibliotheek een debatruimte openen.

De Haagse wethouder Henk Kool (economische zaken) zou de verhuizing „een geweldige opsteker voor de stad” vinden. In het gebouw is plaats voor alle ruim 300 werknemers van NRC Media.