Kort nieuws Economie

Meer winst TenneT na overname E.ON

Arnhem, 3 nov. TenneT, beheerder van het Nederlandse elektriciteitsnetwerk, heeft in de eerste zes maanden van dit jaar meer winst geboekt. De winststijging is vooral te danken aan de overname van de Duitse energiegigant E.ON vorig jaar. TenneT boekte in de eerste zes maanden van dit jaar een nettowinst van 66,5 miljoen euro, tegen 24,6 miljoen euro in dezelfde periode in 2009. Vooral de verdiensten behaald op het hoogspanningsnet van E.ON droegen bij aan de winst. (ANP)

Elf onderdelen van Thieme gaan door

Amsterdam, 3 nov. Elf onderdelen van de Thieme GrafiMedia Groep, een verzameling drukkerijen, zijn inmiddels gedeeltelijk of geheel overgenomen of hebben een doorstart gemaakt. Dit heeft de curator van Thieme GrafiMedia gisteren bekendgemaakt. Begin oktober werd het faillissement van Thieme GrafiMedia aangevraagd. Voor vier vennootschappen van de groep wordt nog onderhandeld over een mogelijke doorstart, zei de curator. Veertien onderdelen houden op te bestaan. De onderdelen waarvan nu bekend is dat ze doorgaan, bieden werk aan 264 mensen. (ANP)

Cryo-Save koopt Bulgaars bedrijf

Zutphen, 3 nov. Het Nederlandse stamcelbedrijf Cryo-Save heeft zijn Bulgaarse distributeur Tissue Bank Cryo Center Bulgaria (TBCCB) overgenomen, zo maakte het vandaag bekend. Cryo-Save betaalt 1,5 miljoen euro in contanten en 100.000 aandelen voor TBCCB. Cryo-Save vriest stamcellen in, gewonnen uit het navelstrengbloed van pasgeborenen. De stamcellen zouden later gebruikt kunnen worden voor de aanmaak van nieuwe cellen om bepaalde ziekten te genezen. Volgens Cryo-Save verstevigt de overname in Bulgarije de positie in Oost-Europa, een van de snelst groeiende markten voor Cryo-Save. (ANP)