Brinkman uit harde kritiek op Wilders

Hero Brinkman vindt dat de PVV de verantwoordelijkheid ontloopt door als gedogende partij mee te doen aan de minderheidscoalitie met VVD en CDA. Volgens het opstandige PVV-Kamerlid heeft Wilders er vanaf het begin op aangestuurd om niet in een kabinet te stappen omdat hij niet wilde dat PVV-ministers met hem zouden concurreren om populariteit.

Na zijn oproep tijdens de verkiezingscampagne voor meer democratie in de PVV keert Brinkman zich in dit interview met Vrij Nederland opnieuw tegen de lijn van zijn partijleider. De vorige keer reageerde Wilders nog mild op Brinkmans initiatief, maar volgens onze Haagse redactie is deze openlijke kritiek ongekend. Opvallend is ook dat Brinkman het boek van collega-Kamerlid Martin Bosma afserveert. Veel in De schijn-élite van de valsemunters is volgens Brinkman „volledig uit de lucht gegrepen.”

Een reactie van Wilders of Bosma blijft vooralsnog uit.

Brinkman constateert wel enkele successen die de PVV via de deelname aan de minderheidscoalitie heeft behaald in de strijd tegen islamisering. „De PVV heeft de punten immigratie, integratie en veiligheid ingebracht. En onze bedoeling met die punten is om de islamisering van Nederland tegen te gaan. [...] Laten we reëel zijn: als de PVV er niet was geweest, waren die punten niet in het regeerakkoord gekomen.”