Harde wind

Het is onbestendig herfstweer waarbij de ene storing na de andere over Nederland trekt. Dit gaat gepaard met veel wolken, regen en een harde wind. Vanavond gaat het op steeds meer plaatsen regenen. Ook vannacht is het op veel plaatsen nat maar de meeste regen valt in de noordelijke helft van het land. Het blijft zacht met minima rond een graad of 10.

Morgen is het grotendeels bewolkt met in het noorden 5 tot 10 millimeter regen. Ook in het midden en zuiden blijft het niet helemaal droog. De zuidwestenwind is stevig, matig tot vrij krachtig in het binnenland, 4 tot 5 Bft. Vlakbij zee waait het krachtig tot hard, 6 tot 7. In het Waddengebied kan het tijdelijk zelfs even stormachtig waaien, kracht 8. Ondanks de wind, de regen en gebrek aan zon is het uitermate zacht met middagtemperaturen van 14 graden tot 16 in de zuidelijke provincies.

Ook vrijdag waait het nog stevig en regent het stevig door. De aanhoudende regenval kan in het noorden lokaal wateroverlast veroorzaken. Naar het zuiden toe valt er minder neerslag maar is het ook niet helemaal droog. Met 12 tot 14 graden is het nog altijd zacht voor de tijd van het jaar.

Het weekend begint zaterdag nat maar daarna wordt het rustiger met zondag weer ruimte voor de zon.

Het wordt ook frisser met overdag maxima rond 10 graden en ’s nachts rond 5 graden.