Film van de dag

Bodil Kjer, Stéphane Audran en Birgitte Federspiel in Babette's Feast. Babette's Feast / Babette's Gastebud (1987) Pers: Birgitte Federspiel, Stephane Audran, Hanne Stensgaard Dir: Gabriel Axel Ref: BAB018AS Photo Credit: [ Betzer-Panorama Film/Danish Film Inst / The Kobal Collection ] Editorial use only related to cinema, television and personalities. Not for cover use, advertising or fictional works without specific prior agreement The Picture Desk

Babette’s Feast / Babettes gæstebud. Innemende verfilming van een kort verhaal van Karen Blixen won in 1988 een Oscar. Na de Parijse opstand van 1871 vlucht een Franse chef-kok (Stéphane Audran) naar een Deens gehucht waar ze voor twee oudere, vrijgezelle zussen gaat zorgen. De streng calvinistische dorpsgemeenschap wijst aardse geneugten af, het is soberheid troef. Als Babette in een loterij 10.000 frank wint, besluit ze een exquis feestmaal te geven. Babette’s Feast is de ultieme eetfilm. Via hemels voedsel leren de puriteinen aardse sensualiteit waarderen.(Gabriel Axel, 1987, DK), Canvas, 20.40-22.20u.André Waardenburg

    • André Waardenburg