Brinkman: Wilders wil macht behouden

De PVV ontloopt zijn verantwoordelijkheid door niet in het kabinet Rutte plaats te nemen. PVV- leider Geert Wilders heeft bewust gekozen voor het gedogen van de combinatie VVD en CDA, omdat hij de macht in zijn partij niet uit handen wil geven. Wilders wilde niet dat PVV-ministers met hem zouden concurreren om populariteit. Dat zegt PVV-Kamerlid Hero Brinkman vandaag in een interview in weekblad Vrij Nederland.

Brinkman: „Ik vond het niet handig dat Geert meteen zei dat hij wel een minderheidskabinet wilde gedogen. Daar heb ik hem ook op aangevallen tijdens de campagne. Je moet als partij altijd proberen écht verantwoordelijkheid te nemen, met bewindspersonen. Dat is wel zo eerlijk.”

Volgens Brinkman werken regeringspartijen VVD en CDA mee aan de anti-islamitische agenda van de PVV, hoe zeer die partijen dat ook ontkennen. „Ja natuurlijk. De PVV heeft de punten immigratie, integratie en veiligheid ingebracht. En onze bedoeling met die punten is om de islamisering van Nederland tegen te gaan. [...] Laten we reëel zijn: als de PVV er niet was geweest, waren die punten niet in het regeerakkoord gekomen.”

Brinkman zegt door te gaan met zijn plannen om de PVV te democratiseren. De partij kent nu één lid, en dat is Geert Wilders. Volgens Brinkman is de partij in deze vorm niet levensvatbaar. Na de „periode-Wilders” heeft de partij in de huidige vorm „geen bestaansrecht” zegt Brinkman.

„Ik wil niet dat de PVV daarmee naar het kerkhof gedragen wordt”, zegt PVV-Kamerlid Brinkman over een eventuele aanslag op Wilders. „Ik vind het leven van Geert belangrijk, maar ook het voortbestaan van de PVV.”