Argentijnen met Batista richting WK

Sergio Batista is gisteren officieel benoemd tot bondscoach van het Argentijnse voetbalelftal. Batista volgde deze zomer na het WK in Zuid-Afrika Diego Maradona op. Hij zat als ad interim al drie wedstrijden op de bank.

De 47-jarige Batista maakte met Maradona deel uit van de ploeg die in 1986 het WK in Mexico won. Ook was hij, net als zijn illustere voorganger, aan het eind van zijn carrière verslaafd aan cocaïne. Als coach was Batista vooral succesvol op de Olympische Spelen. In Peking werden de Argentijnen twee jaar geleden onder zijn leiding olympisch kampioen.

De Argentijnse bond maakte bekend de coach te hebben benoemd voor de periode tot en met het WK van 2014 in Brazilië. Zijn eerste wedstrijd als bondscoach is het oefenduel met Brazilië, op 17 november in Qatar. (ANP)