6 redenen om uit te gaan

Amer draait op Ciné Premières
Amer draait op Ciné Premières

1 talentenpodium

Bijschaven

Utrecht: EKKO. Tijd: 20.00u. Entree: 6 euro. www.bijschaven.nl

Jongerenevenement dat ruimte biedt aan nieuwe talenten om hun podiumkunsten te tonen. De Nederlandstalige rapper Schoppenheer opent de avond gevolgd door Diesel Disko: een 80’s disco/rockband met oude synthesizers en zilveren gitaren. In het café zijn optredens van singer-songwriters Ramon Mostert en Biscuits. De avond wordt afgesloten door de geïmproviseerde liveset van Jacob van de Water aka Dr Jacoby met psychedelische elektronica.

2 filmfestival

Ciné Premières

Groningen, Amsterdam, Den Haag. 3 t/m 10 nov. www.cinepremieres.nl

De 14de editie van het landelijke Franse filmfestival Ciné Premières gaat van start in ForumImages in Groningen met de vertoning van Des hommes et des dieux (20.30u). Op het programma staan zo’n 30 Frans(talig)e speelfilms en een keur aan korte films, dit jaar voor het eerst aangevuld met een competitie. Aansluitend aan het festival zal een kleine selectie films onder de noemer ‘Ciné Premières en route’ te zien zijn in Den Bosch, Utrecht en Haarlem.

3 muziektheater

Fantasten speelt Onderhuids

Leeuwarden: De Harmonie . Tijd: 20.30u. Entree: 15 euro. www.harmonie.nl

Theatergezelschap Fantasten maakt energieke, multidisciplinaire voorstellingen met dans, mime, spel, bewegend beeld en livemuziek. ‘Onderhuids’ is een fysieke muziektheatervoorstelling over ontmoetingen en de zoektocht naar authenticiteit. T/m 18 dec (www.fantasten.nl).

4 muziek

Jazz -> Talk & Play

Rotterdam: Zaal De Unie. Tijd; 20.30u. Entree: 10/12 euro. www.jazzinternational.nl

Jazz -> Talk & Play is een muziekprogramma dat wordt gepresenteerd door Vera Vingerhoeds (VPROJazzLive). Aflevering 1: Improvisaties over Zwitserse Volksliedjes uit ‘Im Röseligarte’ van de Zwitsers-Amsterdamse zangeres Kristina Fuchs met Jeroen Van Vliet en Mete Erker.

5 filmfestival

HAFF

Utrecht: ‘t Hoogt, City Movies, Theater Kikker. 3 t/m 7 nov. www.haff.nl

Het Holland Animation Film Festival (HAFF) vertoont korte en lange animatiefilms vanuit de hele wereld, ‘van potloodstreep tot computeranimatie’. Dit jaar is er in het kader van het 25-jarig bestaan een speciaal jubileumprogramma waarin alle hoogtepunten van de afgelopen jaren voorbij komen, en waarin het festival vooruitkijkt naar de toekomst van animatie. HAFF opent in bioscoop City met de lange animatiefilm Chico y Rita (Sp/GB, 2010), van de Spaanse Javier Mariscal in co-regie met Fernando Trueba en Tono Errando.

6 Muziek

Jon Allen

Amsterdam: Melkweg. Tijd: 20.00u. Entree: 14 euro. www.melkweg.nl

De Engelse singer-songwriter Jon Allen leerde het vak op The Liverpool Institute of Performing Arts, opgericht door Paul McCartney. Allens warme stem met ruw randje, die weleens vergeleken wordt met de gouden strot van de jonge Rod Stewart, komt mooi tot zijn recht in zijn Beatles-achtige popliedjes. In 2009 verscheen zijn debuutalbum Dead Man’s Suit.