5 redenen om tv te kijken

1 voetbal

UEFA Champions League: AJ Auxerre - AFC Ajax

Ned.3, 20.15-23.35u.

Voor- en nabeschouwing en live verslag van de vierde wedstrijd in de groepsfase van de Champions League. Twee weken geleden won Ajax met 2-1 van Auxerre, waardoor de club nu gedeeld derde staat met AC Milan in Groep G. Auxerre staat onderaan, en Real Madrid ongeslagen eerste.

2 scifi

Star Wars: Episode III - The Revenge of the Sith

RTL7, 20.30-23.15u.

Derde deel van de tweede serie Star Wars moet de ruimtesaga rond de familie Skywalker afsluiten. Hier zien we hoe oerschurk Darth Vader ter wereld kwam. Net zo mooi als in 1977, toen het allemaal begon, maar anno nu baart het niet zoveel opzien meer. (George Lucas, 2005)

3 komedie

Shallow Hal

RTL5, 20.30-22.45u.

Seksist Jack Black is na een hypnose de enige die een volvette rijkeluisdochter (Gwyneth Paltrow in een groot latexpak) waarneemt als een slanke den (Paltrow zonder latexpak). Is dit een intelligente satire of ordinair lachen om zwaarlijvigheid? In elk geval bevat de film opnieuw veel puberale humor van de Farrelly-broers. (Bobby & Peter Farrelly, 2001)

4 docu

69 dagen gevangen in de mijn

SBS6, 23.25-00.20u.

Documentaire over de 33 mijnwerkers die onder de grond vastzaten door de mijnramp in Chili. Overlevenden van andere mijnrampen vertellen over hun ervaringen en leven zich in in de Chileense mijnwerkers.

5 docu

VPRO’s Import: La vie moderne

Ned.2, 23.45-01.00u.

La Vie Moderne is het laatste deel van Raymod Depardons plattelandstrilogie. De film portretteert de boeren in het dorp in het Centraal Massief in Frankrijk waar Depardons opgroeide. Het boerenleven loopt er langzaam op zijn einde.