Verdacht pakket aangetroffen in kantoor Angela Merkel

In het Berlijnse kantoor van bondskanselier Angela Merkel is een verdacht pakket aangetroffen, dat mogelijk explosieven bevat. Dat meldt de Duitse krant Der Tagesspiegel op haar website. Het pakket bevatte explosieven en is inmiddels onschadelijk gemaakt.

Gisteren en vandaag ontvingen meerdere ambassades in Athene een bompakket. Volgens persbureau DPA was als afzender van het pakket in Berlijn het Griekse ministerie van Economische Zaken opgegeven.

Bij de Duitse ambassade in Athene is eerder vandaag een bombrief bezorgd. Omdat op dat pakket geen afzender stond stuurden ambassademedewerkers het terug naar de koeriersdienst. Daar werd het vernietigd.

Merkel zelf is momenteel in België voor de opening van het academiejaar van het Europacollege.

    • Peter Zantingh