vandaag

In het nieuws:

De Franse president Nicolas Sarkozy en de Britse premier David Cameron gaan praten over militaire samenwerking. Beiden besloten recentelijk te bezuinigen op Defensie.

De giraffes van vijftien Nederlandse dierentuinen, waaronder Artis en Blijdorp, stappen over op verantwoord geproduceerde soja, zo melden de diergaardes van de Nederlandse Vereniging van Dierentuinen (NVD).

In de Amsterdamse bioscoop het Ketelhuis wordt het Africa in the Picture-filmfestival (AITP) geopend. De komende zes dagen worden er meer dan vijftig speelfilms en documentaires over het Afrikaanse continent getoond.

In de Matrixx in Nijmegen worden vanavond de prijzen uitgereikt voor onder andere het populairste uitgaanscentrum, het populairste dans- of feestcafé en de populairste club van Nederland.