Van der Vaart en Sneijder speelden 4 seizoenen en 54 interlands samen

Rafael van der Vaart en Wesley Sneijder staan vanavond op White Hart Lane voor het eerst in hun loopbaan tegenover elkaar. De Nederlandse internationals treffen elkaar bij het Champions League-duel tussen Tottenham Hotspur en Inter Milaan. Van der Vaart ontbrak twee weken geleden bij de ontmoeting in Milaan vanwege een schorsing. De middenvelder raakte afgelopen weekeinde in een competitiewedstrijd tegen Manchester United geblesseerd, maar lijkt op tijd fit te zijn. Van der Vaart en Sneijder doorliepen allebei de jeugdopleiding van Ajax en speelden aan het begin van hun carrières samen op het middenveld van de Amsterdamse club. Twee jaar geleden werd het duo tijdelijk herenigd bij het Spaanse Real Madrid. En ook in het Nederlands elftal kwamen Van der Vaart en Sneijder samen in actie.