Sport kort

Jim Stoeckel vertrektals bondscoach van de honkballers

NIEUWEGEIN. Bondscoach Jim Stoeckel vertrekt bij het Nederlands honkbalteam. De Amerikaan maakte zijn besluit een dag na de nederlaag in de finale om de Intercontinental Cup tegen Cuba bekend. De 58-jarige Stoeckel voert persoonlijke redenen aan om volgend jaar niet terug te keren. Dit meldde de honkbalbond KNBSB gisteren. Volgens technisch directeur Robert Eenhoorn is al na het EK in de zomer in goed overleg besloten uit elkaar te gaan. Eenhoorn verwacht volgende week een opvolger te presenteren. Stoeckel was sinds januari 2009 actief voor de KNBSB. In zijn eerste seizoen als pitchercoach, na het vertrek van Rod Delmonico eind 2009 als manager. Onder zijn leiding won Nederland dit jaar de Haarlemse Honkbalweek, maar moest het op het EK de titel voor het eerst sinds 1997 aan Italië laten. (ANP)

Giants winnen vierde duel in World Series

ARLINGTON. De San Francisco Giants hebben zondagavond lokale tijd de vierde wedstrijd tegen Texas Rangers in de World Series met 4-0 gewonnen. De Giants hebben daardoor een 3-1 voorsprong in de finale (best-of-seven) van het Amerikaanse honkbalseizoen en hebben nog één winstpartij nodig. Gisteravond laat was de vijfde ontmoeting en kon de ploeg uit San Francisco de World Series beslissen. Het zou voor het eerst sinds 1954 zijn dat de Giants de titel pakken. (ANP)

Zijn de Giants kampioen? Kijk op nba.com

O’Grady tekent bij wielerploeg Schlecks

LUXEMBURG, Parijs. Wielrenner Stuart O’Grady rijdt volgend jaar voor het nieuwe Luxemburgse team van de gebroeders Andy en Frank Schleck. O’Grady is de zoveelste renner van Saxo Bank die overstapt naar de Luxemburgers. Eerder gingen onder anderen Jens Voigt en Jakob Fuglsang hem voor. Michael Rogers fietst de komende twee seizoenen voor de Britse wielerformatie Team Sky. De Australiër, in het verleden drie keer wereldkampioen tijdrijden, is de zesde aanwinst van Sky voor 2011. De dertigjarige Rogers moet de Noorse belofte Edvald Boasson Hagen en de Brit Bradley Wiggins aan successen helpen. (ANP, AFP)

Gestopte korfballer Simons geridderd

PAPENDRECHT. Korfballer Leon Simons, die zondag na de gewonnen EK-finale tegen België afscheid nam als international, heeft gisteren in zijn woonplaats Papendrecht een koninklijke onderscheiding ontvangen. Simons is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Hij is onderscheiden vanwege zijn beroepsmatige en vrijwillige inzet voor de korfbalsport. De 32-jarige Simons speelde 94 interlands en werd met zijn club PKC in totaal tien keer landskampioen. (ANP)

Tennisser Haase naar tweede ronde Bazel

BAZEL. Tennisser Robin Haase heeft gisteren de tweede ronde van het ATP-toernooi van Bazel bereikt. Hij won in twee sets van de Zwitser Stephane Bohli: 6-4 en 6-3. (ANP)