Na zestig jaar weer even samen

Seoul. Noord-Koreanen (in de bus) namen gisteren afscheid van hun familieleden in Zuid-Korea, nadat ze voor het eerst in zestig jaar drie dagen waren herenigd. De reünie van in totaal tweehonderd familieleden kan worden gezien als een verzoenende stap van Noord-Korea na het dieptepunt afgelopen maart. Toen vielen 46 doden bij een aanval op een Zuid-Koreaans marineschip. Seoul gaf de schuld aan het Noord-Koreaanse Pyongyang. Woensdag volgt een tweede hereniging tussen familieleden uit beide landen. Foto AFP North Koreans (in the bus) grip hands of their South Korean relatives as they bid farewell following their three-day separated family reunion meeting at Mount Kumgang resort on the North's southeastern coast, near the border, on November 1, 2010. Hundreds of South Koreans met with relatives in North Korea separated since the end of the Korean War despite high cross-border tensions. TOPSHOTS REPUBLIC OF KOREA OUT AFP PHOTO/KOREA POOL AFP