Kort nieuws Voorpagina

AIVD: door politiek minder aanwas extreem-rechts

Den Haag, 2 nov. De wervingskracht van extreem-rechtse groeperingen is de afgelopen jaren afgenomen doordat een aantal van hun standpunten op de landelijke politieke agenda is gekomen. Dat stelt de veiligheidsdienst AIVD in een rapport dat vandaag is verschenen. Pagina 3

Subsidie Terre des Hommes stopgezet

Den Haag, 2 nov. Terre des Hommes is een van de hulporganisaties voor de derde wereld die niet langer overheidssubsidie krijgt. Dat heeft staatssecretaris Knapen voor Ontwikkelingsamenwerking gisteren bekendgemaakt. Pagina 3

Weer bompakjes ambassades Athene

Athene, 2 nov. Bij de Zwitserse ambassade in Athene is vanmorgen een kleine explosie geweest, mogelijk veroorzaakt door een pakketje. Ook bij de Bulgaarse en Chileense ambassades zijn verdachte pakjes gevonden. Pagina 5

NHM voor vijf jaar in kerk Amsterdam

Amsterdam, 2 nov. Het Nationaal Historisch Museum krijgt een tijdelijk onderkomen in de Amsterdamse Zuiderkerk. Het museum heeft met de gemeente Amsterdam een contract van vijf jaar afgesloten. Pagina 9

Nucleair akkoord Parijs en Londen

Londen, 2 nov. In een akkoord over verregaande militaire samenwerking hebben de Fransen en Britten afgesproken een gezamenlijke interventiemacht op te richten en samen nucleair onderzoek te doen. Pagina 4

Tip Jemen van overloper Al-Qaeda

Sana’a, 2 nov. De eerste informatie over de bompakketten uit Jemen die vorige week in Engeland en Dubai zijn onderschept, was afkomstig van een overloper van de regionale Al-Qaeda-tak die zich aan de Saoedische autoriteiten had overgegeven. Pagina 5

Huygensprijs

Amsterdam, 2 nov. A.L. Snijders krijgt de Constantijn Huygensprijs voor zijn hele oeuvre. Hij is vooral bekend van zijn zkv’s (zeer korte verhalen). Pagina 9