Kort nieuws Sport

Nederland laat Kenia kansloosbij WK volleybal

Hamamatsu, 2 nov. De Nederlandse volleybalsters hebben vandaag bij het wereldkampioenschap in Japan overtuigend gewonnen van Kenia. De ploeg van bondscoach Avital Selinger won met de setstanden 25-8, 25-14 en 25-11. Eerder won het team van Tsjechië en verloor de ploeg de wedstrijden tegen Italië en Brazilië. Het verschil tussen de twee landen was zo groot dat Selinger in het duel ook de wisselspeelsters in actie liet komen. Morgen treft Nederland in de laatste groepswedstrijd Puerto Rico. Bij een zege gaat Nederland naar de volgende ronde. (ANP)

Voetbalbond geeft keeper Vonk boete

Door onze correspondent

Johannesburg, 2 nov. De Nederlands-Zuid-Afrikaanse doelman Hans Vonk van Ajax Cape Town heeft van de Zuid-Afrikaanse eredivisie PSL gisteren een boete opgelegd gekregen van 50.000 rand (5.200 euro) wegens „onsportief gedrag, belediging van de scheidsrechter en het in diskrediet brengen van de competitie”. Tijdens een wedstrijd vorige maand tussen Ajax Cape Town en stadgenoot Santos kreeg Vonk een discutabele penalty tegen. Vonk en medespeler Brett Evans, die eveneens beboet werd, maakten daarop groot misbaar bij de wedstrijdleiding. Vonk en Evans moeten het scheidsrechterlijk trio bovendien schriftelijk excuses aanbieden.

Gerritsen niet bij NK afstanden

Heerenveen, 2 nov. Annette Gerritsen ontbreekt komend weekeinde in Heerenveen bij de Nederlandse afstandskampioenschappen. De schaatsster van Team Liga heeft nog te veel last van een hamstringblessure en wil geen risico’s nemen voor de rest van het seizoen. Gerritsen won vorig jaar bij de NK afstanden de titels op de 500, 1.000 en 1.500 meter. (ANP)

PSV straft Vukovic voor rode kaart

Zeist, 2 nov. Jagos Vukovic heeft gisteren van zijn eigen club PSV een boete opgelegd gekregen voor zijn rode kaart tegen FC Twente. De verdediger zit ook niet bij de selectie voor het duel donderdag met Debrecen. De Serviër kreeg rood van arbiter Kevin Blom na een tackle op Twente-aanvaller Bryan Ruiz. De KNVB schorste hem voor vier wedstrijden. (ANP)