Kort nieuws Economie

AFM wil meer duidelijkheid in jaarverslagen

AMSTERDAM, 2 nov. De Autoriteit Financiële Markten (AFM) wil dat beursgenoteerde bedrijven bij het opstellen van hun jaarverslagen op een aantal punten verbeteringen aanbrengen om beleggers meer duidelijkheid te verschaffen. De financiële verslaggeving bevat wel steeds vaker de vereiste toelichtingen, constateert de beurswaakhond in een vandaag gepubliceerd tussentijds rapport. Volgens de AFM moeten bedrijven meer duidelijkheid geven bij de toelichting op bijzondere waardeverminderingen. Investeerders kunnen dan de waarde van bepaalde bezittingen beter waarderen. (ANP)

Audi schroeft productie omhoog

INGOLSTADT, 2 nov. De fabrieken van de Duitse autofabrikant draaien op volle capaciteit om aan de vraag te voldoen. Ook volgend jaar zal de capaciteitsbenutting hoog blijven. Dat maakte Audi vandaag bekend. Volgens Audi liggen de wereldwijde orders duidelijk boven de verwachtingen. het bedrijf profiteert vooral van een sterke vraag in China. Audi verwacht dit jaar 1,08 miljoen auto's te verkopen. Over de eerste negen maanden van dit jaar steeg de omzet van Audi met 20 procent tot 26 miljard euro. (ANP)

Groei industrie eurozone trekt aan

Londen, 2 nov. De groei van de industriële activiteit in de eurozone is in oktober toegenomen in vergelijking met een maand eerder. Het is de eerste toename van de groei in drie maanden. Dat maakte het onderzoeksbureau Markit bekend op basis van definitieve cijfers. De inkoopmanagersindex voor de industrie steeg van 53,7 in september tot 54,6. In een eerste schatting werd voor oktober een stand van 54,1 gemeld. Een stand boven 50 duidt op groei, daaronder op krimp. (ANP)