Imtech verhoogt groeiambitie

Technisch dienstverlener Imtech heeft nieuwe doelstellingen afgegeven voor de periode tot en met 2015. Het bedrijf mikt op een omzet van 8 miljard euro en een winstmarge van 6 à 7 procent. Dat maakte Imtech vandaag bekend.

Volgens Imtech-topman René van de Bruggen liggen de ambities van de huidige doelstelling die loopt tot 2012 – een omzet van 5 miljard euro en een winstmarge van 6 procent – binnen handbereik. De beoogde expansie zal volgens hem worden verdeeld tussen autonome groei en groei middels overnames.

Het bedrijf heeft een kredietfaciliteit van 700 miljoen euro afgesloten om de groei te financieren. Met bijna 25.000 medewerkers realiseerde Imtech in de eerste helft van 2010 een omzet ruim 2 miljard. De nettowinst steeg in de eerste zes maanden met 11 procent tot 57 miljoen euro.

De beoogde groei zal leiden tot een „substantiële groei” van het aantal banen – een exact cijfer wil het bedrijf niet noemen. De groei wil Imtech realiseren door onder meer de bestaande posities in belangrijke Europese markten zoals de Benelux, Scandinavië, Duitsland, Oost-Europa en Groot-Brittannië te versterken. Dit moet via groei op eigen kracht en via acquisities. Ook wil Imtech door overnames nieuwe markten betreden in Frankrijk, Italië, Portugal, Turkije en de Baltische staten.

De onderneming wil de positie in de maritieme markt versterken door het netwerk van servicelocaties op alle continenten uit te bouwen. Daarnaast wil het bedrijf de huidige productielocaties in onder meer China en Singapore versterken en nieuwe locaties opzetten in Canada en Brazilië.

Het aandeel Imtech steeg vanochtend ruim 6 procent in waarde.