Film van de dag

Martin Freeman speelt de rol van Arthur Dent in de verfilming van The Hitchhikers Guide to the Galaxy. Pictured: Arthur (MARTIN FREEMAN) and Marvin the Paranoid Android (WARWICK DAVIS, voice by ALAN RICKMAN) in a scene from the hilarious comedy, "The Hitchhiker's Guide to the Galaxy," directed by Garth Jennings and produced by Nick Goldsmith. FOR PRINT OUTLETS ONLY. NOT FOR INTERNET USE. Distributed by Buena Vista International. Permission is hereby granted to magazines and newspapers to reproduce this picture on condition that it is accompanied by ©DISNEY ENTERPRISES, INC. & SPYGLASS ENTERTAINMENT, LLC. ALL RIGHTS RESERVED. FOR PRINT OUTLETS ONLY. NOT FOR INTERNET USE.

The Hitchhikers Guide to the Galaxy. De filmversie van Douglas Adams’ uit vijf boeken bestaande The Hitchhikers Guide to the Galaxy is verrassend trouw aan de talige humor van Adams. Die spotte graag met het superioriteitsgevoel van de mens en had een absurd gevoel voor logica, met licht filosofische trekjes. De (visuele) humor heeft iets van Monty Python en meer dan een coherent verhaal is de film een verzameling geestige sketches. De proloog toont ons jonglerende dolfijnen, met op de geluidsband het Pythoneske lied So long and thanks for all the fish.(Garth Jennings, 2005, VS/GB), Comedy Central, 20.30-22.30u.André Waardenburg

    • André Waardenburg