FC Twente kiest voor de aanval tegen Bremen

Michel Preud’homme gaat met FC Twente ook bij Werder Bremen voor aanvallend voetbal. De Belgische coach wil niet terugkijken naar vorig seizoen, toen de ploeg al na een half uur met 3-0 achter stond in de Duitse stad. Twente verloor destijds met 4-1 en werd uitgeschakeld in de Europa League.

„We gaan altijd voor een aanvallende tactiek. Volgens mij heb ik nog nooit gezegd dat ik voor een gelijkspel wilde spelen”, zei Preud’homme. Ondanks dat voornemen denkt de trainer dat Twente ook met een punt nog niet is uitgeschakeld in de Champions League. „De beslissing in de groep valt vanavond nog niet. Ook bij een gelijkspel hebben we zeker nog kansen.”

Twente en Bremen hebben beide twee punten na drie duels. Dat zijn er twee minder dan nummer twee Tottenham Hotspur, dat vanavond koploper Internazionale ontvangt. De Italianen staan op zeven punten.

Trainer Thomas Schaaf van Werder Bremen hoopt uiteraard dat zijn ploeg vanavond hetzelfde kan laten zien als vorig seizoen. „We hopen dat het weer lukt, al heeft FC Twente een goede indruk op mij gemaakt”, zei Schaaf over de opponent uit Enschede. „Ze spelen met veel zelfvertrouwen en hebben goede prestaties neergezet. Met een overwinning zijn we goed op weg om Europees te overwinteren, dus daar gaan we voor.”

Het is onrustig bij Werder na de pijnlijke thuisnederlaag van zaterdag tegen FC Nürnberg (2-3). Aanvoerder Torsten Frings had na afloop geen goed woord over voor de prestaties van zijn ploeg. De middenvelder sprak van een slechte instelling en te veel fouten. „We gaan hier veel te licht met de situatie om.” Werder staat op de elfde plaats in de Bundesliga. „De enige kans om het goed te maken is drie punten halen, maar dat wordt moeilijk. De stemming in de kleedkamer is slecht”, bekende middenvelder Marko Marin. Frings is het met zijn ploeggenoot eens. „Dit is een goede mogelijkheid om een grote stap voorwaarts te zetten.” (ANP)