Explosie bij Zwitserse ambassade in Athene

Bij de Zwitserse ambassade in Athene heeft vanmorgen een kleine explosie plaatsgevonden, vermoedelijk veroorzaakt door een pakketje met lichte explosieven. Ook bij de Bulgaarse ambassade is vanmorgen een verdacht pakketje gevonden. Tegen het middaguur zei de Griekse politie een verdacht pakketje tot ontploffing te hebben gebracht dat bestemd was voor de Chileense ambassade.

Gistermiddag werden in Athene ook al vier pakjes gevonden met explosieven – een daarvan was gericht aan de Nederlandse ambassade, de andere aan de Franse president Nicolas Sarkozy en aan de ambassades van België en Mexico. De politie kwam de pakjes op het spoor nadat één ervan, dat bestemd was voor de Mexicaanse ambassade, was geëxplodeerd bij een pakketdienst. Een medewerker van de dienst liep daarbij lichte brandwonden op.

Kort na die explosie werden twee mannen aangehouden die in het bezit bleken van twee bompakketjes. De beide mannen, 22 en 24 jaar oud, zouden lid zijn van een kleine linkse terreurgroep. Het is onduidelijk wat de groep beoogt, er bestaat volgens de politie geen verband met de bompakketten uit Jemen van afgelopen weekeinde. (AP, Reuters, AFP)