Ook bompakketten voor ambassades Zwitserland, Bulgarije, Chili en Rusland

Bij de Zwitserse ambassade in Athene is vanmorgen een bompakket ontploft, meldt het ANP. Een onbekende gooide het explosief vanaf de straat naar het gebouw. Er zijn geen doden of gewonden gevallen. Ook de Bulgaarse ambassade ontving een bompakket; dat werd vanmorgen onderschept en gecontroleerd tot ontploffing gebracht.

In totaal komt dat op zes bompakketten in twee dagen. Gisteren werden bompakketten onderschept die bedoeld waren voor de ambassades van Nederland, België, Mexico en de Franse president Sarkozy. Volgens de Griekse politie zijn ze verstuurd door een linkse rebellengroepering. Twee verdachten werden gisteren al aangehouden. Wat de link tussen de doelwitten van de bommen is, is niet bekend.

Ambassades, buitenlandse militairen en internationale bedrijven zijn in Griekenland geregeld doelwit van linkse militanten geweest. Ze plegen aanslagen op voornamelijk Amerikaanse doelen. De politie denkt niet dat Al-Qaeda achter het versturen van de explosieve post zit.

Update 13:08: Een zevende pakket is onderschept en onschadelijk gemaakt. Het was geadresseerd aan de ambassade van Chili.

Update 14:00: Een achtste pakket was voor de ambassade van Rusland. Ook deze is gecontroleerd tot ontploffing gebracht.

    • Peter Zantingh