Dierentuin sluit uit protest de deuren

Rotterdam, 2 nov. Medewerkers van diergaarde Blijdorp in Rotterdam hebben vanmorgen de monumentale ingang een tijd van dichtgehouden. De dierentuin verzet zich tegen de voorgenomen bezuinigingen van de gemeente, die de subsidie aan Rotterdams grootste publiekstrekker (bijna 1,6 miljoen bezoekers per jaar) in vier jaar wil terugbrengen van 4,5 naar 0,7 miljoen euro. Morgen protesteren sympathisanten bij het stadhuis aan de Coolsingel. Via een actie op internet hebben zich ruim 32.000 mensen uitgesproken tegen de bezuinigingen. Foto Maarten Hartman Nederland, Rotterdam, 02-11-2010.Foto Maarten Hartman. Medewerkers van Diergaarde Blijdorp sluiten symbolisch de dierentuin uit protest tegen de voorgenomen bezuinigingen. Ze hangen een spandoek en een slot op aan het monumentale hek van de traditionele ingang aan de centrum kant van de dierentuin. Aan de andere kant van de dierentuin is inmiddels een nieuwe moderne ingang met een groot parkeerterrein