5 redenen om uit te gaan

1 locatietheater

mightysociety8 de musical

Utrecht: verzamelen om 20.15u onderaan de roltrappen bij V&D Hoog Catherijne. Kaarten: 12/15 euro. www.mightysociety.nl

De musical mightysociety8 opent de aanval op de wereld van het massa-amusement en de politieke populisten van deze tijd. Een anti-musical op locatie, geïnspireerd op Joop van den Ende, Geert Wilders en The Producers van Mel Brooks. Tournee t/m 27 nov.

2 culinaire week

Dining with the Stars

T/m 7 november. www.diningwiththestars.nl

Deze week is de derde editie van Dining with the Stars. Bij zo’n 75 Michelinsterrenstaurants kun je reserveren voor een gastronomisch vijfgangendiner voor 50 euro. Een viergangenlunch kost 40 euro.

3 filmfestival

Africa in the Picture (AITP)

Amsterdam: Bioscoop Het Ketelhuis. Van 2 t/m 7 nov. Daarna in Den Bosch, Wageningen, Den Haag en Tilburg. www.africainthepicture.nl

Het Ketelhuis staat zes dagen lang in het teken van nieuwe speelfilms, documentaires, korte films en animaties uit Afrika en de Afrikaanse diaspora.

4 theater/dans

Trust

Groningen: Stadsschouwburg. Tijd: 20.15u. Entree: 17,50-27,50 euro. www.ssbg.nl; www.anoukvandijk.nl

In Trust verkennen choreografe/danseres Anouk van Dijk en de Duitse schrijver/regisseur Falk Richter de wankele grondvesten van de huidige maatschappij en het effect dat de hedendaagse crisis op de band tussen mensen heeft. Uitgevoerd door acteurs van Schaubühne Berlin en dansers van anoukvandijk dc, onder wie Anouk van Dijk zelf. Ook 4 november in Amsterdam en 6 november in Rotterdam.

5 tentoonstelling

Liberation of Light

Eindhoven: Designhuis. T/m 30 jan, di-zo 11.00-17.30u. Entree: 5/7 euro. www.designhuis.com

Tentoonstelling die laat zien hoe ledlampjes de wereld veranderen. Poëtische, levende lichtinstallaties van Daan Roosegaarde, een avondjurk die meer of minder oplicht onder invloed van het CO2-gehalte in de lucht, een interactieve lichtwand als educatief speeltoestel voor kinderen, en veel lampen en verlichtingsobjecten van kunstenaars en ontwerpers uit binnen- en buitenland.