Wolken stof uit de Merapi op Java

Boyong. Op het Indonesische eiland Java is de vulkaan Merapi gisteren opnieuw uitgebarsten. Dit gebeurde volgens lokale autoriteiten juist op het moment dat duizenden Javanen terugkeerden naar hun dorpen, nadat de vulkaan dinsdag al eens was uitgebarsten. Het aantal dodel is gestegen naar 38. Meer dan 50.000 mensen zijn gevlucht of geëvacueerd. Gisteren werd ook bekend dat het dodental van een andere ramp die Indonesië afgelopen week trof, de tsunami bij de Mentawai-eilanden bij West-Sumatra, is opgelopen tot 449. Foto AP Residents flee on their motorcycles as Mount Merapi releases pyroclastic flow as seen from Klaten, Central Java, Indonesia, Sunday, Oct. 31, 2010. The deadly volcano spewed searing cloud of ash down its slopes Sunday, prompting panic and chaos among thousands of villagers who had taken advantage of a lull in activity to rush home and check on their livestock. (AP Photo) AP