Wisselvallig

Het weer wordt de komende dagen niet alleen wisselvalliger maar ook zachter, met temperaturen die vanaf morgen behalve overdag ook ’s nachts ruimschoots boven 10 gaden zullen liggen.

De weersverandering voltrekt zich doordat de komende dagen tussen lagedrukgebieden op de route Schotland-Scandinavië en een hogedrukgebied boven Zuid-Europa een sterke westelijk luchtcirculatie tot ontwikkeling komt. Storingen die hierin meetrekken bereiken onze omgeving wel, maar wij lijken steeds aan de warme zijde ervan te blijven.

Morgen komen in de vroeg ochtend in het oosten eerst nog een paar opklaringen voor, maar in het westen is het al bewolkt en die bewolking breidt zich snel verder over het land uit. Later volgt, vooral in het noorden, vanuit het westen af en toe regen. De zuidwestelijke wind trekt aan, aan zee tot af en toe (vrij) krachtig en de temperaturen lopen op tot waarden rond 12 of 13 graden in de middag.

Vanaf woensdag volgen enkele dagen met wisselvallig weer en af en toe veel wind. Eerst is vooral het noorden gevoelig voor regen, op vrijdag en zaterdag heeft ook het zuiden van het land met neerslag te maken. Overdag wordt het tussen 13 en 16 graden, pas op zaterdag wordt het weer iets minder zacht. En ook de nachten zijn met 10 tot 13 graden erg zacht voor de tijd van het jaar.