Turkije: 32 gewonden bij aanslag

Bij een explosie op het Taksimplein in de Turkse hoofdstad Istanbul zijn gisteren zeker 32 mensen gewond geraakt. Volgens de politie zou het gaan om een zelfmoordaanslag. Doelwit zou een politiepatrouille zijn geweest.

Volgens ooggetuigen is de dader van de zelfmoordaanslag omgekomen. Zij zagen een levenloos lichaam liggen, bedekt met kranten. Bij de gewonden zouden zeker 17 burgers en 15 politieagenten zijn. Twee gewonden verkeren nog in levensgevaar.

Volgens Turkse media zouden er drie daders betrokken zijn geweest bij de aanslag. Een van de daders werd door de politie in het been geschoten. Een derde dader zou nog voortvluchtig zijn.

Taksim is een van de drukste pleinen in het Europese deel van Istanbul. Over de dader en zijn motieven is nog niets bekend. Wel bevestigde de politie dat ruim een half uur voor de aanslag een razzia werd gehouden in een huis in Istanbul waar zich volgens de Turkse autoriteiten Koerdische rebellen schuilhielden. Gisteren zou het staakt-het-vuren met de Koerdische rebellenbeweging PKK aflopen, dat sinds eind augustus van kracht was.

Rectificaties / gerectificeerd

Correcties & aanvullingen

In het bericht Turkije: 32 gewonden bij aanslag van maandag 1 november (pagina 3) staat dat Istanbul de hoofdstad van Turkije is. Ankara is de hoofdstad.