Sport kort

Tennisster Clijsters wint officieus WK voor de derde maal

DOHA. Kim Clijsters heeft gisteren de officieuze wereldtitel bij de WTA Championships in Doha gewonnen. De Belgische tennisster versloeg in de finale Caroline Wozniacki, de Deense nummer één van de wereld. Clijsters won in drie sets: 6-3, 5-7 en 6-3. Het is de derde keer dat Clijsters de ‘Masters’ wint. Eerder deed ze dat in 2002 en 2003. Clijsters en Wozniacki stonden gisteren voor de tweede keer tegenover elkaar. Hun vorige partij, de finale van de US Open 2009, won Clijsters. Gisteren kwam Clijsters in de eerste set met 2-0 voor. Wozniacki knokte zich terug tot 2-2, maar verloor opnieuw haar service. Een derde break van Clijsters bij 5-3 bezorgde haar de setwinst. In de tweede set kwam Clijsters op een 3-1 voorsprong. Wozniacki kwam terug tot 4-4, brak bij 5-5 de opslag van Clijsters en serveerde de set uit: 7-5. In de derde set kwam Clijsters dankzij een break in de zesde game met 4-2 voor. Bij 5-3 benutte ze haar tweede wedstrijdpunt. (ANP)

Comeback van Texas bij de World Series

ARLINGTON. De honkballers van de Texas Rangers hebben hun eerste thuiswedstrijd in de World Series zaterdag gewonnen. De San Francisco Giants, die de eerste twee duels hadden gewonnen, werden met 4-2 verslagen. De stand in de finale van het Amerikaanse profhonkbal is daardoor 2-1 in het voordeel van de Giants. De overwinning van de Rangers in het derde duel van de best-of-seven werd in de derde inning veiliggesteld, toen Mitch Moreland een homerun sloeg met twee honken bezet. De Giants lieten nog twee runs noteren, maar konden een nederlaag niet voorkomen. (ANP, Reuters)

Het vierde duel in de World Series werd vannacht gespeeld. Kijk voor de beelden, verslagen en uitslagen op mlb.mlb.com.

Cubaanse honkballers verslaan Nederland

DOULIOU. De Nederlandse honkballers zijn er opnieuw niet in geslaagd de Intercontinental Cup te veroveren. Het team van bondscoach Jim Stoeckel ging gisteren in Taiwan in de finale met 4-1 onderuit tegen favoriet Cuba, dat de zege veiligstelde door een pitcherswissel en voor de elfde keer de titel behaalde. Italië werd derde, waardoor het erepodium een ongekend Europees tintje kreeg. Nederland werd vier jaar geleden ook tweede bij het toernooi. (ANP)

Vijfde plek voor golfer Luiten in Valderrama

SOTOGRANDE. Joost Luiten is in topvorm. Na de tweede plaats in het Portugees Open en de derde plaats in de Castello Masters werd de Nederlandse golfer gisteren vijfde bij de Andalucia Masters. Luiten kwam uit op een totaal van 284 slagen, drie slagen meer dan de Noord-Ierse winnaar Graeme McDowell. Drie golfers deelden de tweede plaats met 283 slagen: de Deen Sören Kjeldsen, de Ier Damien McGrane en de Noord-Ier Gareth Maybin. Robert-Jan Derksen eindigde als veertiende (ANP).