Mysterieuze krater Duitsland wordt steeds groter

In de Duitse stad Schmalkalden blijft een krater groeien die vannacht ontstond nadat 12.000 kubieke meter aarde wegzakte. Volgens de site D-News is de krater inmiddels 40 bij 30 meter en maarliefst 20 meter diep.

Niemand is door het wegzakken van de grote hoeveelheden aarde gewond geraakt. Wel zijn huizen rondom het gigantische gat beschadigd geraakt en is er een auto in verdwenen. De omwonenden zijn door de lokale autoriteiten geëvacueerd.

De burgemeester van Schmalkalden zei in een reactie dat het gebeurde ‘het voorstellingsvermogen overstijgt’.De oorzaak van het ontstaan van de krater is nog onbekend. Jürgen Reinholz, de landbouwminister van de deelstaat Thüringen, gaat er ‘gewoon’ vanuit dat er een natuurlijke oorzaak is. “Maar dat moeten experts nog nader bekijken”, zegt de CDU-politicus. Mogelijk is er een verband met de grote mate van zoutwinning die in Thüringen plaatsvindt.

De autoriteiten zijn van plan het onstane gat op te vullen met kiezelstenen. Bild Zeitung heeft een fotoserie van de ‘rampplek’ gepubliceerd.

    • Pim van den Dool