Begrafenis Mulisch zaterdag

Schrijver Harry Mulisch wordt zaterdag om 14.30u begraven op begraafplaats Zorgvlied in Amsterdam. Dat heeft een woordvoerder van zijn uitgeverij zojuist bevestigd.

Volgens RTV Noord-Holland krijgt de begrafenis een openbaar karakter en is zij voor iedereen toegankelijk. De kist van de zaterdag op 83-jarige leeftijd overleden schrijver wordt vanaf de Stadsschouwburg over het water vervoerd naar Zorgvlied.

Sinds zijn overlijden doet Mulisch het bijzonder goed in zowel de boekhandels. Bol.com meldde vanochtend dat het zondag ‘honderden Mulisch-titels meer verkocht heeft dan de dagen ervoor’. De Bezige Bij, de uitgeverij van Mulisch, zegt verschillende boeken van de schrijver te gaan herdrukken. De Openbare Bibliotheek opende vanmiddag om 15.00u een condoleanceregister voor Mulisch. Studentenmagazine Propria Cures zegt vandaag nog een ‘exclusief herdenkingsnummer’ te publiceren.

Lees meer:
- Harry Mulisch overleden
- Harry Mulisch gunde iedereen zijn leven

    • Pim van den Dool