Kort nieuws Sport

Honkballers Giants winnen vierde duel in World Series

Arlington, 1 nov. De honkballers van de San Francisco Giants hebben vannacht het vierde duel in de World Series gewonnen. De ploeg leidt na de 4-0 overwinning op Texas Rangers in de best-of-seven met 3-1 en heeft nog één zege nodig voor de titel in de Amerikaanse profcompetitie. De Rangers wisten zaterdag nog te winnen van de Giants, maar verloren de tweede thuiswedstrijd kansloos. Aubrey Huff opende met een homerun, goed voor twee punten, de score voor de Giants. Andres Torres en Buster Posey beslisten daarna het duel. Komende nacht kunnen de Giants de World Series winnen. Het zou de eerste titel voor de club zijn sinds 1954. (ANP)

Timmer week voor NK snel op 500m

Door een onzer redacteuren

Rotterdam, 1 nov. Marianne Timmer heeft bij trainingswedstrijden in Heerenveen een week voor de NK afstanden de 500 meter gewonnen in een tijd van 39,26 seconden. De drievoudig olympisch kampioene bleef Natasja Bruintjes (39,28) voor. Voor Timmer (36) was het veruit haar snelste sprint na de zware enkelblessure van vorig seizoen. Bij de mannen won Jan Smeekens (35,40) voor Ronald Mulder (35,59). Op de 1.000 meter versloeg Stefan Groothuis in 1.10,06 zijn ploeggenoot Mark Tuitert (1.10,20). Bij de vrouwen ging de zege naar Laurine van Riessen, eveneens uit de ploeg van coach Jac Orie, in 1.17,70. Wouter Olde Heuvel (TVM) won de drie kilometer in een snelle tijd van 3.43,90.

Vrouwenploeg wint wereldtitel judo

Antalya, 1 nov. De Nederlandse vrouwenploeg is zaterdag in het Turkse Antalya voor de eerste keer in de geschiedenis wereldkampioen judo geworden. De equipe van bondscoach Marjolein van Unen was in de finale te sterk voor Duitsland (3-2). Juul Franssen, Elisabeth Willeboordse en Linda Bolder wonnen hun partijen. In de halve finales had Nederland het favoriete Japan ook met 3-2 verslagen. „Dit is geweldig”, reageerde Van Unen. „Dit hadden we van tevoren niet gedacht. Dat we van Japan wonnen was al super. Dit hebben we toch maar mooi gedaan.” (ANP)

Lichte roeiers naar halve finales WK

Lake Karapiro, 1 nov. Nederland heeft na het openingsweekeinde bij de wereldkampioenschappen roeien in Nieuw-Zeeland twee startbewijzen voor de halve finales gehaald. De lichte vier zonder stuurman met Tim Heijbrock, Roeland Lievens, Vincent Muda en Tycho Muda (tweede) en lichte skiffeur Jaap Schouten (derde) plaatsten zich in de voorwedstrijden voor de halve finales. Skiffeur Roel Braas, de vier-zonder en de vrouwelijke twee-zonder werden verwezen naar de herkansingen. (ANP)

Honkbal: Stoeckel weg als bondscoach

Door een onzer redacteuren

Nieuwegein, 1 nov. De Amerikaan Jim Stoeckel vertrekt als bondscoach van de Nederlandse honkbalploeg. De honkbalbond KNBSB maakte dit gisteren bekend nadat de Nederlandse ploeg de finale van de Intercontinental Cup met 3-1 had verloren van Cuba. Volgens technisch directeur Robert Eenhoorn kan Stoeckel vanwege zijn familiesituatie niet fulltime beschikbaar zijn. De bond verwacht volgende week een opvolger te presenteren.

Boomgaard haalt goud bij EK jiu-jitsu

Gent, 1 nov. Saskia Boomgaard heeft zaterdag bij de open Europese kampioenschappen jiu-jitsu in Gent de gouden medaille behaald in de klasse tot 70 kilogram. De 17-jarige Nederlandse versloeg de Zweedse Veronica Kumlin. Nederlands titelhoudster Lindsay Wyatt verloor in de eerste ronde van de Belgische Stefanie Wauters, maar haalde via de herkansing de bronzen medaille. (ANP)