Opinie

    • Ik

Delicatesse

Ik vond een dode grutto in mijn Amsterdamse achtertuin. Op advies van mijn moeder, een fanatiek weidevogelbeheerder, mailde ik ‘de eendenman’, bekend van de dominomus en de necrofiele eend. De grutto had ons land al drie maanden geleden verlaten, dit was naar mijn idee een opvallende vondst. „Uw grutto is een houtsnip”, was zijn accurate

Ik vond een dode grutto in mijn Amsterdamse achtertuin. Op advies van mijn moeder, een fanatiek weidevogelbeheerder, mailde ik ‘de eendenman’, bekend van de dominomus en de necrofiele eend. De grutto had ons land al drie maanden geleden verlaten, dit was naar mijn idee een opvallende vondst. „Uw grutto is een houtsnip”, was zijn accurate antwoord. „Die trekken momenteel.” ’s Nachts vliegen ze soms, verward door het vele licht in de stad, dood tegen gebouwen.

Met de nodige instructies van ‘thuis’ heb ik de snip geplukt. Wij eten vanavond een delicatesse.

W. Thole

    • Ik