Clijsters wint officieuze WK

Tennisster Kim Clijsters heeft gisteren de officieuze wereldtitel bij de WTA Championships in Doha gewonnen. De Belgische versloeg in de finale de Deense Caroline Wozniacki in drie sets, 6-3, 5-7 en 6-3.

Het is de derde keer dat Clijsters de ‘Masters’ op haar naam schrijft. Eerder deed ze dat in 2002 en 2003. Ze volgt de Amerikaanse Serena Williams op, die door een blessure dit jaar ontbrak bij de afsluiting van het tennisseizoen.

Clijsters (27) en Wozniacki (20) stonden gisteren voor de tweede keer dit jaar tegenover elkaar. Bij hun vorige ontmoeting, in de finale van de US Open 2009, won Clijsters met 7-5 en 6-3.

In de eerste set kwam Clijsters meteen met 2-0 voor. Wozniacki knokte zich terug tot 2-2, maar verloor vervolgens opnieuw haar service. Een derde break van Clijsters bij 5-3 bezorgde haar de setwinst.

Ook de tweede set begon goed voor Clijsters. Ze kwam met gevarieerd spel met 3-1 voor en leek op weg naar matchwinst. Wozniacki kwam echter terug tot 4-4 en bij 5-5 brak ze de opslag van de Belgische. De nummer 1 van de wereld serveerde de set daarna uit.

In de derde set speelde Clijsters weer op het niveau van de eerste set. Dankzij een break in de zesde game kwam ze met 4-2 voor. Bij 5-3 benutte Clijsters haar tweede wedstrijdpunt.

„Ik ben blij dat de wedstrijd voorbij is”, luidde naderhand de eerste reactie van Clijsters. „Er leek geen einde aan de partij te komen. Het verschil tussen ons was zeer klein. In elk geval was deze wedstrijd volgens mij reclame voor het vrouwentennis. Er zat alles in, van goed spel tot spanning. Ik ben blij met de winst.” Op haar erelijst staan nu veertig WTA-toernooioverwinningen.

De Belgische was vol lof over haar tegenstander Wozniacki. Ondanks haar verlies sluit de Deense het jaar af als de nummer één van de wereld, voor Vera Zvonareva, Clijsters en de zusjes Williams. „De tijd van mijn tegenstandster komt zeker nog. Ze is jong en goed. Wat wil je nog meer”, aldus Clijsters. (ANP)