buitenlands voetbal

In de Spaanse competitie heeft Barcelona zaterdag op eigen veld Sevilla met 5-0 verslagen. De doelpunten kwamen op naam van Lionel Messi (tweemaal), David Villa (tweemaal) en Dani Alves. Sevilla speelde vanaf de 45ste minuut met tien man na een rode kaart voor Abdoulay Konko. Door de zege bleef Barcelona in het spoor van Real Madrid, dat met 3-1 won bij Hercules Alicante. Hercules, dat zonder de Nederlanders Royston Drenthe en Piet Velthuizen speelde, kwam al in de derde minuut op voorsprong via David Trezeguet. Angel di Maria maakte gelijk. Tien minuten voor tijd stond het nog steeds 1-1. Cristiano Ronaldo redde de ploeg van coach José Mourinho echter met twee treffers. De Portugese sterspeler heeft in negen competitieduels elfmaal gescoord. De ‘Koninklijke’ blijft koploper in de Primera Division, met een punt voorsprong op Barcelona.

In de Italiaanse Serie A is AC Milan verder achterop geraakt bij koploper Lazio Roma, dat gisteren met 1-0 won van Palermo. Lazio heeft vier punten voorsprong op Inter, dat vrijdag Genoa met 1-0 versloeg. Milan verloor de topper tegen Juventus met 2-1 en heeft nu vijf punten achterstand. Voor Juventus scoorden Fabio Quagliarella en Alessandro Del Piero. De laatste bracht zijn doelpuntentotaal voor Juventus op 179. Del Piero is nu clubtopscorer aller tijden.

Borussia Dortmund heeft gisteren de koppositie in de Bundesliga overgenomen van FSV Mainz. Dortmund won de uitwedstrijd tegen Mainz met 2-0 dankzij doelpunten van Mario Götze en Lucas Barrios. Tussen beide treffers in miste Eugen Polanski namens Mainz een strafschop. Borussia Dortmund gaat nu aan de leiding, met 25 punten uit tien duels. Mainz volgt op één punt.