Betoging tegen Poetin in beeld

Voor het eerst in jaren mocht er in Moskou weer gedemonstreerd worden tegen de regering. Tijdens de demonstratie zondag werden tientallen betogers opgepakt. Meer dan 1000 mensen kwamen bijeen.

Activisten proberen al maanden op te komen voor het recht van bijeenkomst, zoals beschreven in artikel 31 van de Russische grondwet - let op de borden met het getal 31 erop. Maar deze ‘illegale’ bijeenkomsten werden tot nu toe verboden of uiteengeslagen door de politie. Russische persfotograaf Chistoprudov Dmitry was aanwezig tijdens de demonstratie en zette de foto’s op zijn blog.

Dmitry is onder andere bekend om zijn sfeervolle artistieke foto’s van Moskou, zoals het ‘witte boorden’-aquarium. Hij fotografeerde hiervoor 56 verdiepingen van een toren van het ‘Federatie’-gebouw in ‘Moscow City’, het zakelijke centrum van Moskou. Bekijk ook andere indrukwekkende foto’s Dmitry’s blog, zoals het Kremlin op een zwoele in rook gehulde zomernacht en vakantievierende parachutisten in de binnenstad van Moskou.

    • Hans Klis