Berlusconi loog tegen de politie

De oppositie heeft gisteren opnieuw het aftreden van de Italiaanse premier Berlusconi geëist. Dit nadat de krant Corriere della Sera afgelopen weekend publiceerde over een nachtelijk telefoontje van de premier in mei naar de politie van Milaan om een 17-jarig meisje vrij te krijgen, dat eerder een seksfeest bij hem thuis had bezocht. De premier vertelde de politie dat het meisje, een danseres met artiestennaam ‘Ruby’, de kleindochter was van president Mubarak van Egypte. Het meisje heeft tegen journalisten gezegd dat ze bij de premier thuis een ‘Bunga Bunga’ bijwoonde. Bij dat ritueel, dat de Libische leider Gadaffi zou hebben geïntroduceerd, doet een regeringsleider aan seksspelletjes met naakte of schaarsgeklede vrouwen. Famiglia Cristiana, een katholiek weekblad dat door miljoenen Italianen wordt gelezen, reageerde op het nieuws door de premier als ‘ziek’ te bestempelen. „Iedereen is tegen mij, maar ik ga door”, aldus de premier zaterdagavond. (Reuters, ANP)