5 uit-tips

1 muziek

CocoRosie

Amsterdam: Melkweg The Max. Tijd: 20.00u. Entree: 25 euro + lidm. www.melkweg.nl

De freakfolk van de band rond de twee zusjes Siera en Bianca is populair in Nederland, al sinds hun debuut La maison de mon rêve uit 2004. De nieuwe cd Grey Oceans is hun meest poppy album tot nu toe, maar de basis van CocoRosie blijft hetzelfde: de kenmerkende zang met opera-invloeden van Siera en de hiphop-elementen die Bianca inbrengt.

2 webfilms

Upload Cinema: Net Echt

Zie www.uploadcinema.net voor de deelnemende bioscopen.

Upload Cinema brengt elke maand een selectie webfilmpjes naar het witte doek. Voor het thema van deze maand, ‘Net echt’, werkt Upload Cinema samen met het Van Gogh Museum, FOAM Fotografiemuseum en EYE Film Instituut. Zolang film bestaat worden er al loopjes genomen met de werkelijkheid: wat echt lijkt is nep en omgekeerd. Ook op het web geldt dat niets is wat het lijkt.

3 theater

Kate McIntosh - Dark Matter

Groningen: Grand Theatre. Tijd: 20.30u. Entree: 9/12 euro. www.grandtheatregroningen.nl

Kate McIntosh behandelt in Dark Matter grote wetenschappelijk-filosofische vragen, zoals tijd en zwaartekracht, zijn en niet-zijn, geest en lichaam. Met live experimenten en een hoog showbizz-gehalte. Ook op 12 november in Frascati, Amsterdam.

4 discussie

Architectuur & mode

Amersfoort: Rohm & Haas (Studio Wolhar), Kleine Koppel 62. Tijd: 20.00u. Gratis. www.arcam.nl

Wat is het resultaat als een modeontwerper en een architect een professionele relatie aangaan? En wie domineert, ofwel . . . wordt het een jurk of een gebouw? Architectuurcafé met o.a. Wouter Valkenier (V2A architectuur & stedenbouw) en Jeroen Bergsma (2012Architecten). Gedurende de avond zijn er verschillende modeshows. Verder gaat deze maand een gedeelte van de ARCAM-expositie Fashion & Architecture in reprise bij ZEEP Architecten (in een aangrenzend gebouw). De opening is om 19.00 uur.

5 cabaret

Luxeproblemen

Den Haag: Diligentia. Tijd: 20.15u. Entree: 14,50/16 euro. www.handboekvoordemodernevrouw.nl

In 2008 maakten Aaf Brandt Corstius en Machteld van Gelder het Handboek voor de Moderne Vrouw. Ter voorbereiding van de herziene versie gaat Van Gelder met wisselende gasten, o.a. Margôt Ros, in het theater op onderzoek uit om van de soms zo verwarrende levensvragen overzichtelijke kwesties te maken.