selectie zondag

Maartje Nevejan maakte een 'zelfportret' van Theo van Gogh. THEO VAN GOGH FOTO LEXVAN ROSSEN
Maartje Nevejan maakte een 'zelfportret' van Theo van Gogh. THEO VAN GOGH FOTO LEXVAN ROSSEN LEX VAN ROSSEN

literatuur

Boeken. Wim Brands praat met Arnon Grunberg over diens nieuwe roman Huid en Haar.Ned.1, 11.20-12.00u.

Cobra TV: Boekenbeurs-special. Op bezoek bij Jeroen Brouwers, reportages over andere auteurs en over de mooiste boekhandel van de lage landen. Canvas, 21.30-22.30u.

informatief

De wereld van het nieuwe circus. Uitzending over Circo Circolo, het tiendaagse internationale circustheaterfestival.Ned.2, 18.20-19.15u.

documentaire

Panorama: Macho’s en maagden. De straten in sommige delen van de Parijse banlieue worden geterroriseerd door jongens. Zij spreken meisjes aan op hun kledij; schelden ze uit voor hoer. Sohane zei neen tegen een jongen en moest het bekopen met haar leven. Ze werd levend verbrand in het vuilnishok van haar appartementsblok. Haar moordenaar zit weliswaar vast voor 25 jaar, maar de mentaliteit die aan de basis ligt van dit soort misdaden lijkt niet te veranderen.Canvas, 20.10-21.00u.

Andere tijden special: Ode aan de rivier. Een beeld van de modernisering van Nederland in de afgelopen eeuw en een lofzang op de schoonheid van het rivierenlandschap. De mooiste opnamen uit de vele beeldarchieven die Nederland rijk is. Ned.2, 21.05-22.00u.

Theo van Gogh? Die is dood. Postuum zelfportret van Van Gogh door Maartje Nevejan, samengesteld met uitsluitend beelden en uitspraken van Theo van Gogh zelf.Ned.2, 23.40-0.27u.

amusement

R.E.L.: Romeyn en Lamoree. Michiel Romeyn en Jhim Lamoree in een nieuw kunstprogramma. Vanavond met onder meer de winnaar van de Sikkensprijs 2010 David Bade en ‘Infernopolis’ van Atelier van Lieshout. Ned.2, 23.00-23.40u.