Weinig zon

Een uurtje langer in het laatste weekeinde van oktober levert geen extra uren zon op. Storingen veroorzaken vrij veel bewolking waaruit af en toe wat regen valt.

Zuiden- tot zuidwestenwinden voeren ondanks gebrek aan zon vrij zachte lucht aan. Overdag wordt het 13 of 14 graden. De nachten verlopen vorstloos.

Vanavond en vannacht zijn er nog wel opklaringen. In het westen wordt de bewolking dikker en tegen het eind van de nacht kan daar een beetje regen vallen. Een constant stevige zuidenwind voert zachte lucht aan waardoor het nergens kouder wordt dan een graad of 10.

Morgen trekt een bescheiden regengebied van west naar noordoost over Nederland. In de loop van de middag wordt het vanuit het zuidwesten droog, maar blijft het aan de bewolkte kant. Er waait een matige en aan zee vrij krachtige zuidwestenwind en het wordt 13 of 14 graden.

In de nacht naar zondag klaart het op en ontstaan lokaal mistbanken bij minimumtemperaturen rond 6 graden. Overdag neemt de bewolking vanuit het zuidoosten toe en kan er opnieuw een beetje regen vallen. Het wordt opnieuw 13 of 14 graden.

Maandag verloopt droog, maar wel bewolkt of mistig. Dinsdag staat er opnieuw een regenstoring op het menu. Voorlopig blijft de wind uit de zuidwesthoek komen en blijft het aan de zachte kant.