Eerste noodhulp bereikt overstromingsgebied Benin

De eerste lading tenten is in het door overstromingen getroffen Benin aangekomen. De VN hebben een luchtbrug ingesteld naar het West-Afrikaanse land om acute hulp te bieden. Dit meldt de BBC.

De vijftienhonderd tenten bieden een tijdelijk onderdak aan vijftienduizend mensen. Daar is lang niet iedereen mee uit de brand: bijna zevenhonderdduizend Beninoise zijn getroffen door de ergste overstromingen in vijftig jaar. De volgende lading tenten bereikt het rampgebied vrijdag volgens de VN.

Tweederde van het land onder water
Zoals we dinsdag schreven is de catastrofe compleet in Benin. Het zijn de zwaarste overstromingen sinds 1963. Van de zevenenzeventig districten zijn er vijfenvijftig getroffen door de aanhoudende regenval, dat is tweederde van het land. Veel gebieden werden buiten overstromingsgebied gerekend, maar ook daar zijn dorpen weggespoeld.

Voor zover bekend heeft de ramp minstens 43 mensen het leven gekost. Er was ook sprake van een uitbraak van cholera, maar meer nieuws is daar op dit moment nog niet over bekend.