Sport kort

Honkballers laten Japan ontsnappen

TAICHUNG. De Nederlandse honkbalploeg heeft gisteren tijdens het toernooi om de Intercontinental Cup in Taiwan net verloren van Japan. Pas in de laatste slagbeurt slaagden de Aziaten er in twee man over de thuisplaat te brengen en het duel alsnog te winnen met 2-1. Nederland leidde nog met 1-0 tot in de negende inning, met al twee man uit. Aangewezen slagman Bryan Engelhardt scoorde vroeg in de wedstrijd op een driehonkslag van Danny Rombley, die zelf geen profijt had van zijn tik. Eugene Kingsale raakte de bal zodanig dat een dubbelspel volgde. Na de zeges op rivaal Italië en Nicaragua deerde de eerste nederlaag het team van bondscoach Jim Stoeckel weinig. Als Nederland morgen het nog puntloze Thailand verslaat is de finaleronde bereikt. (ANP)

Kalender motorcross: alleen Valkenswaard

FUNCHAL. Op de nieuwe kalender van het wereldkampioenschap motorcross staat maar één Nederlandse Grote Prijs. De race op het Eurocircuit van Valkenswaard is op 25 april de tweede in de reeks om de wereldtitel MX1 en MX2. De internationale motorsportfederatie presenteerde gisteren een kalender met vijftien GP’s, waarvan één nog niet is ingevuld. Het is dus mogelijk dat het Brabantse circuit van Lierop alsnog in de WK-cyclus wordt opgenomen. Het WK motorcross opent volgend jaar met de GP van Bulgarije op 10 april in Sevlievo en eindigt op 11 september met de GP van Italië. (ANP)

Tennissers Haase en De Bakker verliezen

MONTPELLIER/wenen. Tennisser Robin Haase heeft zich gisteren niet geplaatst voor de tweede ronde van het ATP-toernooi in Montpellier. De Duitser Mischa Zverev was in twee tiebreaks net iets sterker dan de Haagse tennisser: 7-6 (7) en 7-6 (5). Bij het tennistoernooi in Wenen werd Thiemo de Bakker al in de eerste ronde uitgeschakeld. De Nederlander verloor in drie sets van Pablo Cuevas uit Uruguay (7-6 (6), 1-6 en 6-4). (ANP)