Opinie

Respect

Ik sta voor de ingang van de bioscoopzaal. Er ontstaat wat tumult. Een jongeman (twintiger) en een deftige meneer (zestiger) zijn in een woorden- en gebarenwisseling beland. Ik spreek op de jongeman in en uiteindelijk loopt hij de trap af. Hij roept nog iets over respect voor ouderen. De deftige meneer wil blijkbaar nog even

Ik sta voor de ingang van de bioscoopzaal. Er ontstaat wat tumult.

Een jongeman (twintiger) en een deftige meneer (zestiger) zijn in een woorden- en gebarenwisseling beland.

Ik spreek op de jongeman in en uiteindelijk loopt hij de trap af. Hij roept nog iets over respect voor ouderen. De deftige meneer wil blijkbaar nog even zijn recht halen en roept: „Kut-Marokkaan!”

„Ik ben geeneens een Marokkaan”, roept de jongeman terug.

Ik wel.

Najim Lahrouchi