Milde lucht

De komende dagen verlopen zacht. Door de aanvoer van milde lucht met matige tot krachtige zuiden- tot zuidwestenwinden blijven de temperaturen ’s nachts ruimschoots boven de 5 graden.

Vrijdagnacht wordt het zelfs niet kouder dan 10 graden, overdag wordt het 13 tot 16 graden. Dat is bijzonder, maar geen record. Op 27 oktober 1937 werd het in Maastricht 26,2 graden.

Vanavond en vannacht is er vrij veel bewolking en kan er lokaal wat lichte regen of motregen vallen. Onder de wolken bij een stevige zuidwestenwind wordt het niet kouder dan 8 tot 11 graden.

Morgen blijft de bewolking overheersen en kan er in het noorden en midden een enkel buitje vallen. In het westen van het land komt af en toe de zon tevoorschijn. De zuidwestenwind blijft stevig doorwaaien, matig en aan zee krachtig. Door aanvoer van zachte lucht wordt het 14 graden.

Vrijdag blijft het droog en is er vooral in het oosten ruimte voor de zon. In het westen hangt vrij veel sluierbewolking. De zuidenwind voert nog zachtere lucht aan, waardoor het in het zuidoosten van het land lokaal 16 graden kan worden.

Zaterdag passeert een niet al te actieve storing met wolken en een enkele bui.

Zondag verloopt droog. Na het weekeinde wordt het iets minder zacht. Vanaf dinsdag gaat het weer regenen.